Monday, 25 January 2016

Dialah Sahabatku dunia juga akhirat

Pernah tak korang rasa jealous tengok member rapat korang , rapat dengan orrang lain?  Tak kira la member korang tu perempuan ke , laki ke , confirm ada kan ? Haa . Sudah semestinya ada right?  elele. Takyah tipu .

Haa . Same goes to me . Aku pun pernah camtu, tapi sekarang dah masuk umo 20 , banyak benda yang kena fikir . Banyak benda yang lebih perlu untuk difikirkan. So tak perlu berfikir .   hehe

Dah masuk u,  bijaklah dalam setiap tindakan . Benda camni takyah la buat hati makin sedih guys. Sadokan hati tu . Jealous tu peerkara biasa..Selagi mana kita ada Allah,  letakkan pengharapan tu pada Allah . Allah akan hadirkan kita sahabat yang lebih baik .

Sebenarnya kan  , Allah dah hadirkan kita teman yang baik  di sekeliling,  cuma kita je yang perlu bijak menilai dan memilih mana  yang sahabat terbaik . Allahu.

Guys . Nak berkawan,  kawanlah dengan semua orang,  tapi pilihlah kawan yang mendekatkan kamu dengan Allah . Masa tu barulah kita tahu ukhuwah yang sebenarnya . 😊

Dalam bersahabat aku tahu banyak ragam,  banyak cerita, 
Tapi ukhuwah kita ini bukan sekadar cerita di dunia, 
Tapi ukhuwah ini kita akan  ukirkan di syurga bersama . 😘☺

Terima Kasih sahabat yang aku sayangi sentiasa.

Salam Ukhuwah -irasyahira-

Tuesday, 19 January 2016

Sem 1 - Upsi

Alhamdulillah . Berakhir sudah sem 1 . Habis final exam 8.1.2016. . Emm . Pejam celik,  pejam celik dah habis 4 bulan belajar di upsi .

Ya Allah . Pantas masa berlalu .

Alhamdulillah . Kat upsi semua sahabat-sahabat baik-baik . Nasib dapat roomate,  housemates yang baik-baik dan masuk satu kepala . Sem 2 nanti harap dapat orang cam depa jugak .
-Kak Teha,  Kak Su, Syiqin ,Kyrah,  Aina-
Sumpah sayang kamu semua . 😘 Tq for all memories together kat dalam rumah .  ahaha. Sorry kalau sha ada buat salah silap okey ,mengacau buat hantu kaa . ahaha. Sian kak teha sokmo kena kacau ngan sha 😂 . sorry ya.

And Kalau dalam kelass, memang aku sayang gila kat semua classmates aku . Semua masuk air . And aku enjoy kelas ngan depa . Sem 1 berakhir sudah . Tunggu result final exam kan? 

Haraap kita semua berjaya  😊 .

Tak dapat dekan takpe,  asal ilmu tu sentiasa di dada, 
Nanti boleh la ajar orang lain pulak kan? 

yeah . 😊

Harap kita dapat bersua lagi di sem2 😊
Maaf salah silap  sha kat kamu semua yaa. bYe ..Assalamualaikum . sayang kome 😍

Andd we wrap our memories together at Pulau Pangkor . 😍 9.1.2016-11.1.2016 😊 Ala kullihal .

-Tamat sudah babak sem 1 -